Martin Holm är avliden

Uppgifterna om att Martin Holm, en av Sveriges bästa fighters, avled den 24 juni 2009 är nu bekräftade från flera säkra källor. Han var en av de första i Sverige som tävlade internationellt i K-1 och han erövrade flera titlar, men även fans världen över genom sitt ödmjuka sätt.

Martin Holm blev tidigt intresserad av kampsport och började med Aikido och tränade detta i 4 år. Sedan provade han på shotokan karate och när han var 14 år sökte han upp thaiboxning på Slagskeppet Muay Thai, där han träffade bland annat Jörgen Kruth och blev omedelbart fascinerad av sporten.

Martin var 18 år när han fick sin första match i Thailand. Han var på semester med sina vänner och han var inte förberedd på att gå match. Han fick ett erbjudande och bestämde sig för att ta matchen. För motståndet stod en lokal muay thai -fighter. Holm gav honom ingen chans och attackerade hårt med sparkar och knän vilket resulterade i KO med knän efter endast 30 sekunder in i den första ronden.

1999 vann han WMC världsmästartiteln i thaiboxning i Thailand. Dessförinnan gick han ett 30 tal matcher.

2002 gjorde han sin K-1 debut på tävlingen K-1 World Grand Prix 2002 i Nagoya. Han knockade Jokki Obi på 1.38 min i den första ronden. Nästa kamp var mot Globe Feitosa, också den matchen slutade på KO i första ronden.

2002 i Saitama, Japan stod han inför sin tuffaste motståndare hittills, K-1 superstjärnan Ray Sefo från Nya Zeeland. Holm förlorade en jämn kamp på domslut efter full tid. Han avslutade året i K-1 med att slå Michael McDonald på K-1 World Grand Prix 2002 på domslut.

2003 mötte han 4-faldige K-1 mästaren Ernesto Hoost i Paris och förlorade efter full tid på enhälligt domslut.

2004 gick Holm sin sista K-1 kamp där han mötte albanska Xhavit Bajrami. Därefter lade han handskarna på hyllan för att ägna tid till sin familj och sin nyfödde son.

Han prydde omslaget på Fighter Magazine 2004-2 vilket blev ett av de mest sålda numrena i tidningens historia.

Fighterprofil på K-1 Officiella hemsida

Fight Record:
61 matcher
55 vinster (varav 40 KO)
6 förluster

Meriter:
WMC Professional World Champion Muay Thai i Bangkok -99
IFMA Winner av Kings Cup i Bangkok -99
IAMTF Amateur European Champion, Muay Thai i Barcelona -98
WKA Amateur World Champion, Kick boxing i Milan -97
SIMTA Professional European Champion, Muay Thai i Manchester -94

Martin Holm Highlite

Intervju med Martin Holm på Asgard dec 2006

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer