Svenska kampsportare slog medaljrekord under 2011

Lördagenden 24 mars är det dags att utse Sveriges främsta kampsportare vid den årliga Kampsportsgalan som liksom föregående år tar plats i Pelarsalen i Norra Latin, Stockholm. Under 2011 lyckades Sverige vinna hela 64 VM- och EM-medaljer vilket betyder att 2011 är Sveriges mest framgångsrika kampsportsår genom tiderna. Nomineringsprocessen i de tio olika kategorierna är nu öppen, vinnarna utses av en jury förutom i kategorin Folkets pris där den som får flest röster vinner.

Sverige är en av världens främsta kampsportsnationer och Svenska Budo & Kampsportsförbundet är ett av de snabbast växande idrottsförbunden i Sverige, med knappt 37 000 medlemmar.

Stefan Stenudd, ordförande för Svenska Budo & Kampsportsförbundet:

”Våra svenska kampsportare nådde under 2011 fantastiska framgångar i internationella mästerskap. Mycket större än vad som står i paritet till de relativt begränsade resurserna vi har i Sverige. En förklaring kan vara att vi var relativt tidigt ute i Sverige och att vi har en längre tradition än många känner till. Samtidigt har det ökande intresset i Sverige och de senaste årens framgångar lett till att vi har fått lite bättre träningsmöjligheter”.

Nomineringsprocessen sker via Svenska Budo & Kampsportsförbundets webbplats. Årets jury är till stora delar ny och innehåller flera kampsportsprofiler, som Rickard Nordstrand, Caroline Ek och Helena Hugosson.

Mer information om hur och i vilka kategorier du kan nominera hittar du här:

http://www.budokampsport.se/nyheter/2012/3/här-nominerar-du-din-favorit-till-kampsportsgalan

Mer om Kampsportsgalan: http://www.budokampsport.se/nyheter/2012/3/sbk-presenterar-kampsportsgalan-2012

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer