Alive Submission Wrestling Tournament förändrar

Alive Submission Wrerstling Tournament tänker i nya banor gällande turneringen. Man frångår kvalificeringstävlingar och final i slutet på året och satsar istället nu på varje tävling efter att man har tagit till sig feedback från tävlande och klubbledare, skriver arrangören i ett pressmeddelande.

Pressreleasen i sin helhet:

Alive Submission Wrerstling Tournament frångår kvalificeringstävlingar med en stor final i slutet på året då det visat sig att knappt hälften av de kvalificerade finalisterna ställt upp vid årets final, varvid man tappar hela idén med en final. Vi har pratat med såväl deltagare som föreningar som tycker att det är för många tävlingar under året och kommit fram till att man behöver förnya och förändra.

När Alive Submission Wrerstling Tournament startade fanns endast ett fåtal SW-tävlingar i landet och man fyllde ett stort tomrum gällande tävlingar. Idag finns fler aktörer på marknaden vilket är glädjande vilket innebär att utövarna kan tävla oftare.
Alive Submission Wrerstling Tournament kommer istället att satsa på tre separata tävlingar varje år. Var och en av tävlingarna kommer att stå på egna ben och vi kommer göra allt för att höja kvalitén på varje deltävling. Tävlingarna har varit populära och omtyckta och förhoppningen är att ännu fler deltar på varje tävling. Vi vill höja prestigen i att stå på prispallen på Alive Submission Wrestling Tournement och locka till oss de bästa utövarna.
Tävlingarna kommer att vara väl utspridda gå en på våren, en på sommaren och en på hösten.
21 april: Alive Submission Wrerstling Tournament 16
14 juli: Alive Submission Wrerstling Tournament 17
29 september: Alive Submission Wrerstling Tournament 18
Den första Alive-tävlingen med det nya konceptet äger rum den 21 april. (Tävlingen 17 mars utgår därmed ur tävlingskalendern).
14 juli kommer det att åter igen bli en utomhustävling i samband med Fitnessdagen på Valhalla idrottsplats. Förra årets tävling blev en upplevelse och länge var vädergudarna med oss. När regnet började falla mot slutet av dagen fick vi ta ett avbrott och avslutade tävlingarna sedan under tak. De flesta vi pratat med var mycket nöjda med utomhustävlingen och tyckte det var spännande och roligt att tävla i ett sådant sammanhang.
Förhoppningsvis kommer beskedet om förändring i upplägg att mottas positivt från deltagare och klubbar. Vi vill säkerställa Alive-tävlingarnas goda rykte genom att leverera ännu bättre tävlingar med fler deltagare och ett attraktivt koncept.
Inom kort kommer vi att öppna anmälningarna till den första tävlingen som alltså går den 21 april i Kunskapens Hus i Skene på www.alivesw.se/application.asp . Varmt välkomna!

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer