Vad hände i avsnitt 6 av TUF 17

Frågan som man ställer sig är ju hur gick det för Tor Troeng mot Josh Samman, hur gick bowlingmatchen mellan Jon Jones och Chael Sonnen, alla svar kommer efter brytet.

Man börjar veckans avsnitt med en ledsen Bubba McDanil efter sin förlust i förra avsnittet. Men med en tröstande Jon Jones som nästa kan garantera Bubba en chans till ett wild-card. Innan man börjar fokusera på veckans fight mellan Tor Troeng, Team Sonnen och Josh Samman, Team Jones.

Trots att man tappat kontrollen är Jones ganska säker på att Josh Samman, som under avsnittet utvecklas till lite av en ledare för Team Jones, kan vinna mot Tor. Något som Chael Sonnen är tveksam till, han tror Troeng är en fighter som gått under radarn och som kommer överraska Team Jones.

Veckans konflikt började när under en träningsession med Team Sonnen Uriah Hall skickade i väg en stenhård jabb mot Luke Barnett. Något som retade upp britten något. Men inget hände förutom att Barnett sa att Hall var en dålig lagkamrat. När avsnittet var slut hade Hall retat upp fighters i både Team Jones och Sonnen, på kuppen blivit ett en-manna lag.
Under veckans lär känna veckans fighters fick man höra Tors bakgurnd som matte professor, medan Josh Samman berättar om hur han efter en TUF uttagning fick en blödning i vaden som utvecklade till en blodpropp som höll på att kosta honom benet.
Sedan får alla fighters lämna huset för en kväll och bowla lite och kolla på UFC matcher. Samtidigt passar Chael Sonnen på att utmana Jon Jones på en 3 ronders bowlingmatch där förloraren får träna sitt lag i motståndarens tröja. Sonnen vann till slut med 37-35.
Sedan kom vi till veckans fight:
Josh Samman besegrade Tor Troeng via TKO R1
Jon Jones fick tillbaka kontrollen och nästa veckas fight kommer gå mellan:
Team Jones #1 Clint Hester VS Team Sonnens #5 Jimmy Quinlan
Ett val som överraskade Chael Sonnen då Hester är boxare i grunden och Quinlan är en av säsongens bästa grapplers.
Skriven av Dennis Johansson

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer