Nytt svenskt matchrekord i kickboxning

Svenska kickboxningsförbundet har satt ett nytt matchrekord. Under 2012 ökade antalet matcher med 25% men samtidigt minskade procentuellt antalet matcher som avslutades via RSC efter slag mot huvudet.

Totalt gick 467 kickboxningsmatcher i fjol spridda över 5 discipliner:

Full Contact (FC): 9
Low Kick (LK): 19
K1: 88
Light Contact (LC):72
Kick Light (KL): 278
Största höjningen i matchantal har kommit i Kick Light. 2011 gick det 40 matcher, 2012 gick det hela 278 matcher i disciplinen. Förbundet tror att en anledning kan ha varit att disciplinen har tagits upp i landslaget. Att landslaget också firade stora framgångar i VM kan också ha hjälpt. Light Contact är den disciplin som ”tappat” matcher. Under 2011 gick det 237 i LC-matcher i Sverige. 2012 hade siffran sjunkit till 72. Förbundet tror att anledningen till sänkningen är att KL tagit matcher från LC.
Trots att det arrangerades 25% fler matcher i kickboxning så är antalet matcher som avslutades via ”Referee Stop Contest” på grund av våld mot huvudet de samma, 7 stycken. Något förbundet tolkar som ett väl genomfört arbete av sin tävlingsledning. Bra match-making av arrangörer. Men också av ett gott öga och erfarenhet hos svenska ringdomare.
Skriven av Dennis Johansson

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer