KrönikaNyhet

IMMAF – European Open Birmingham 2015 del 3

Europeiska Öppna mästerskapen i Birmingham är nu i full gång och svenska MMA-landslaget är på plats. Rapporterar gör Anders ”Taxi” Ohlsson, Team Trainer för landslaget.

Blogg 20/11 18.10

Hej på er

Ännu en lång dag är till ända och vi sitter nu i bussen på väg tillbaka till hotellet. Vi har avhandlat åttondels- och kvartsfinaler och vilken grym dag det blev!

Dagens matcher:

Oskar inleder dagen med åttondelsfinal och en stabil vinst i andra ronden på sidechoke. Då viktklassen är stor var det bara att ladda om mot kvartsfinal senare under dagen. Lite mat, massage och avslappning och sen börja värma igen.

I en av de sista matcherna för dagen går Oskar då kvartsfinal. Han börjar fint i det stående, blir upptryckt mot buren men vänder runt, går för nedtagning men fastnar då tyvärr i en giljotin som blir för tight för snabbt.

Tyvärr ingen semifinalplats men en riktigt bra prestation i tre matcher på två dagar av Oskar!

Oskar

Johan går även han åttondel tidigt på dagen och vinner på poäng. Samma procedur här; vila, mat och återhämtning innan det är dags för kvartsfinal. Väl där möter han en irländsk Duracellkanin som går på riktigt tufft. Johan får in thaiclinch och är nära att sänka motståndaren med två hårda knän mot kroppen. Tyvärr blir han nedtagen och irländaren kan jobba in en rear naked choke.

Således ingen semi för Johan heller men grymt starkt att gå två matcher på en dag.

Johan

Anja kör kvartsfinal och matchen inleds jämnt. Motståndaren har lite mer press och lyckas ta ner Anja. Hon förlorar första ronden, jämnare andra rond men tror att motståndaren hade lite övertag även där. Läge att gå all in i tredje för att få till ett avslut. Ingen lätt uppgift men Anja besegrar man inte utan vidare inte! Hon kör mer aggressivt i boxningen och kan plocka ner sin motståndare. Väl på backen jobbar hon tekniskt och systematiskt in en rear naked choke och är därmed klar för morgondagens semifinal!

Anja

Gabriella kör även hon kvartsfinal och det blir en stående kamp där Gabriella är den starkare i både boxning och brottning. Ingen lätt match men ändå tydlig poängseger och även Gabriella får ägna kvällen åt att ladda inför semifinal!

Serdar går in i turneringen i kvartsfinal och möter en aggressiv motståndare som öppnar med snabba attacker. Serdar behåller ändå lugnet och plockar ner sin motståndare. Efter en scramble vänder motståndaren och lyckas mounta. Serdar vrider sig för att komma ur och upp men tappar rygg och blir tyvärr utlåst på en rnc.

Inget avancemang den här gången men Serdar kommer tillbaka. Redan om tre veckor på SM är jag övertygad om att vi får se en taggad Serdar slåss för ännu ett år i landslagets tjänst!

Joel börjar bra i första ronden och har full koll i buren och avslutar med att plocka ner motståndet. I rond två växlar Joel upp rejält och nu är det inte kul att stå i andra ringhörnan längre. Dominant i det stående och på backen resulterar nästan i en rnc och tko-seger men matchen går tiden ut och vinst på poäng. Ett riktigt styrkebesked inför morgondagens semifinal.

Joel

Renato tappar lite position i inledningen och motståndaren kan ta ryggen. Renato håller sig lugn och lyckas så småningom vrida sig ur och hamnar stående i motståndarens guard. Därefter haglar det Renatoknogmackor och vinsten på tko är säkrad! Semifinal imorgon och det är tydligt att ground n pound a la Renato är nåt kommande motståndare bör se upp med!

Renato

Ante har med lugn och avslappnad stil gått från klarhet till klarhet under mästerskapet. Idag väntade en tuff match som gick fram och tillbaka med både stående och fin brottning på backen.

Det är väldigt jämnt in i tredje ronden då Ante jobbar in en armbar som så när sitter. Jag tror att det är det som avgör matchen, Ante hotar totalt sett mer i matchen och säkrar även han en semifinalplats.

Rostem kör stabilt stående som vanligt och en bit in i första ronden kommer en nedtagning. Väl där jobbar Rostem för att få en kimura. Den sitter inte riktigt men när motståndaren försvarar kommer luckan han behöver och Rostem går direkt på en armbar som sitter snabbt. Semifinal imorgon.

Rostem

Totalt alltså sex fighters som idag går vidare till semifinal. Tillsammans med Cornelia och Irman som hoppar in i turneringen imorgon har vi alltså 8 fighters i morgondagens semifinaler. En otroligt grymt bra prestation av vårt landslag. Sjukt grymma atleter har vi!

Go Team Sweden

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer