Makwan på plats i UFC Fight Night London

UFC kan idag meddela att man släpper de tre första fighterna på matchkortet till UFC Fight Night London, vilket blir organisationens efterlängtade återkomst till huvudstaden efter drygt två år.

Michael Bisping (27-7), rankad sjua i Mellanviktsklassen tar sig an Gegard Mousasi (37-6-2), rankad åtta, på O2 Arena den 27 februari . Då Bisping hade sin senaste fight på O2 Arena gick han inte bara därifrån som segrare, men blev även tilldelad Fight of the Night-bonusen för sin prestation, vilket är målet för Bisping även denna gång. I hans väg står den förre Strikeforce-mästaren i lätt tungvikt, Mousasi, som inte kommer att vara en enkel motståndare då han har en rad imponerade vinster i bagaget, bland annat mot Dan Henderson och Costas Philippou. En sak som är säker är att det garanterat kommer att bli en match att se fram mot.

Under galan i London kommer vi även få se två framstående UFC-talanger att mötas då engelsmannen Mike Wilkingson (9-1) som ställs emot Finlands Makwan Amirkhani (12-2). Wilkingsons senaste match var emot Niklas Bäckström och slutade med en vinst för Wilkingson redan efter två minuter i första ronden, vilket också gav honom ”Performance of the Night-bonusen”. Efter det drog han på sig skador, vilket ledde till att han var borta från att tävla i över ett år. Amirkhani, som också gillar att avsluta sina fighter snabbt, har avslutat båda sina UFC-matcher i första ronden. Vinnaren av denna fight kommer utan tvekan att klättra inom fjäderviksklassen och på så sätt visa att Europa fortsätter att leverera talanger. 

Nordirländaren Norman Parke (22-4-1) kommer att gå upp emot ryssen Rustam Khabilov (17-3). Efter sin senaste vinst emot Reza Madadi kommer Parke att fortsätta sin kamp mot att klättra i lättvikts-rankingen medan Khabilov hoppas att stanna kvar på 155lbs.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer