Nyhet

Rekord-SM för Malmö Taekwondo

I lördags den 28 november avgjordes Taekwondo-SM på Göteborgs Nya Arena (Prioritet Serneke Arena) i Göteborg. Tävlingen blir historiens största Taekwondo-SM där över 300 tävlande var anmälda i kamp.

KFUM Malmö Taekwondo ställde upp med hela 33 utövare på SM och resultatet blev en storartad succé. Under förmiddagen startade tävlingen med minior- (7-11 år) och kadettklasserna (12-14 år). Under tävlingens inledande 4 timmar förlorade inte KFUM Malmö Taekwondos utövare en enda match utan samtliga avancerade vidare från preliminäromgångarna till semifinaler och sedermera finaler.

Den goda starten smittade av sig på resterande delar av laget och när juniorerna och seniorerna ställde sig upp på mattan fortsatte segrarna att rulla in och när tävlingens avslutades runt 22.30-tiden på kvällen kunde vi konstatera den sanslösa succén att 22 av 33 utövare tog sig till final och än bättre att hela 15 utövare dessutom vann sina finaler. Slutresultatet blev allltså 15 svenska mästare, 7 silvermedaljörer samt 10 bronsmedaljörer – 32 medaljer på 33 utövare!

Resultatet 15 svenska mästare i sig är klubbrekord och ingen annan svensk klubb har varit uppe i det antalet SM-guld de senaste 20 åren.

Klubbens Sverigeettor i seniorklasserna Casandra Ikonen, Jennifer Ågren samt Niklas Kovacevic tog planenliga segrar i sina respektive kategorier. Dessutom tog klubbens senaste tillskott Yoseph Jebril guld i sitt mästerskapsdebut i seniorkategorin.

I juniorklasserna tog juniorlandslagsmeriterade Lovisa Zederfeldt guld efter en jämn final. Zoe Bejmo, blott 14 år tog även hon guldmedalj – vilket var glädjande då detta var hennes juniordebut. Marcelina Lesniewicz som nyligen kommit tillbaka efter en korsbandsskada krigade till sig en guldmedalj efter att ha avgjort finalen med en serie höga sparkar i matchens slutskede.

Slutligen korades KFUM Malmö Taekwondo till överlägsna segrare i Bästa Klubb-tävlingen där man hade hela 8 guldmedaljer fler än tvåan i tävlingen.