Nyhet

David Teymur i intervju om debuten mot Svensson

David Teymur, fotbollskillen, som blev Thaiboxare, som blev MMA-fighter, som nu ska gå sin första UFC-fight – mot ingen mindre än hans TUF-kamrat Martin Svensson.

Han presenterade sig för en större publik i TUF 22, då han även fick säga upp sig från sitt jobb för att kunna delta. Fightermag undrar vad som hänt sedan dess och hur han ser på sin nästa utmaning.

”Det har varit skönt att återhämta sig, spendera tid med familjen, nära och kära. Vi är väldigt nära i familjen så det kändes bra att komma tillbaka och vara med dem. Alltid annars har jag jobbat, men nu under hösten har jag dels sökt jobb, men också kunnat träna mer.”

Du, Frantz Slioa och Svensson höll ihop en del i TUF-huset, hur ser du på att möta Martin i din UFC-debut?

”Det var en glad nyhet när jag fick reda på att jag skulle gå match. Sedan att det är Martin, det är ändå en sport, kolla fotboll, man går upp i ringen och då är det en dag på kontoret, men utanför är man vänner. Det är inte vi som styr och ställer utan det är UFC. Sedan är Martin som fighter ibland beskriven som grappler, men även om det är hans spets så är han bra stående med, han är ganska allround.”

”När vi alla bodde i huset och tränade så gick man in för sin egen grej helt under passen, så från det har jag inte lärt mig så mycket om honom. Mer i så fall att vi umgicks mellan träningarna.”

Det låter som att ni kom bra överens, så vi ska inte förvänta oss något trash talk inför matchen?

”Just nu är mitt fokus på mig, det är första matchen, det är lite annorlunda eftersom de ställer två Svenskar mot varandra och allt. Men jag går in i mig själv, detta är en viktig målsättning för mig.”

David skrattar lite och mumlar något som antyder att tonfallet kan komma ändras i framtida matcher.

”Absolut, man måste tänka på att det ingår show i det hela. Det gäller att gå in och vinna, men också att vara en kul fighter som folk vill titta på.”

Hur känner du att du har utvecklats som fighter under hösten?

”På kort tid i TUF gick jag det antal matcher som många proffs går under ett helt år. Sådant ger erfarenhet, snabb utveckling, precis som det gav mycket att umgås med andra satsande fighters som var i huset.”

”Nu blir det lugnt i december och sedan sätter jag igång i januari. Vi har flera fighters med olika stilar på ingång till gymmet, så sparringen kommer vara bra och bland tränarna har vi några i världsklass. Det är stor skillnad på den här typen av förberedelse och det man hade där borta. Nu kan jag lägga upp det som jag vill och som jag är van.”

Från Fightermag vill vi önska både dig och Martin Svensson en fin julledighet och all lycka med era förberedelser.

Text: Peter Kjällqvist

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer