ArtikelNyhet

Inför UFC Vegas 97: Gilbert Burns vs Sean Brady

Helgens Fight Night-gala avslutas med en topp-10-drabbning i weltervikt som bör bjuda på härlig action då brassen Gilbert Burns möter en av divisionens mest talangfulla fighters, Sean Brady. I galans delade huvudmatch kommer brasilianskan Jessica Andrade att ta sig an Natalia Silva. Dessutom kommer talangen Matt Schnell att gå en match på galan och ställs mot Alessandro Costa. Här följer en genomgång av huvudmatchen och matchkort.

På UFC Vegas 97 återvänder den tidigare titelutmanaren Gilbert Burns (22-7) för sin första match sedan förlusten mot Jack Della Maddalena på UFC 299 och han ställs nu mot talangen Sean Brady (16-1) i galans huvudmatch.

GILBERT BURNS
Burns har utmärkt grappling, men frågan är om de räcker till mot Brady. Trots att Burns är stark i submission och BJJ, behöver han lyckas med nedtagningarna – vilket kan vara en utmaning mot Brady!

På fötterna är Burns teknik inte den bästa, men han är en striker som gärna delar ut stenhårda swingar och har visat bra fight-IQ när det kommer till kontringar. Även låga sparkar är något Burns använder flitigt. Clinchen är dock något brassen måste vara försiktig med, eftersom hans försvar mot nedtagningar inte alltid har varit det bästa, särskilt nu när han möter en stark fighter med bra brottning.

SEAN BRADY
Amerikanen Sean Brady kommer senast från en övertygande submission-seger över UFC-veteranen Kelvin Gastelum, men blev tidigare avslutad av den nuvarande welterviktsmästaren Belal Muhammad. På fötterna är Brady en väldigt aktiv fighter med helt okej fotarbete som ofta förvirrar motståndarna. Han slår sällan ett slag åt gången utan har fina boxningskombinationer där han gärna mixar in sparkar mot benen. Brady kan både pressa sina motståndare och backa för att kontra med slag – om så behövs.

Trots fin brottning och BJJ känns det som att Brady inte har använt sin grappling offensivt tillräckligt ofta. Han är inte den typen som konstant försöker sig på nedtagningar. Väl nere på mattan håller han dock en mycket hög nivå, är ganska aktiv och söker gärna submissions. Bradys defensiva brottning är också mycket bra, och hans försvar mot nedtagningar har hittills varit världsklass.

SLUTSATS
Detta är en duell mellan två fighters som både har fin striking och är farliga på mattan. Burns har på sistone varit med om ett par riktigt actionfyllda matcher, visat upp en något svagare haka än vanligt och varit ganska vild i strikingduellerna. Brady är inte känd för att besitta en killerinstinkt stående, men ett par kvicka och precisa slag kan räcka för att slå ner brassen. Å andra sidan har jänkarens kondition varit något ojämn, liksom hans mentala inställning och stabilitet – vilket kan spela emot honom om matchen inte avslutas relativt snabbt. Därför lockar ett spel på att matchen inte går tiden ut till 1.91 gånger pengarna (på Coolbet).

UFC VEGAS 97: BURNS VS. SEAN BRADY – MATCHKORT
Underkortet kan ses på UFC Fight Pass och huvudkortet sänds på Viaplay.

Huvudkort (börjar kl. 04.00)
• Weltervikt: Gilbert Burns vs. Sean Brady
• Flugvikt: Jessica Andrade vs. Natalia Silva
• Fjädervikt: Steve Garcia vs. Kyle Nelson
• Flugvikt: Matt Schnell vs. Alessandro Costa
• Lättvikt: Trevor Peek vs. Yanal Ashmouz
• Lättvikt: Rong Zhu vs. Chris Padilla

Undercard (börjar kl. 01.00)
• Lätt tungvikt: Ryan Spann vs. Ovince Saint Preux
• Fjädervikt: Isaac Dulgarian vs. Brendon Marotte
• Flugvikt: Felipe dos Santos vs. Andre Lima
• Fjädervikt: Yi Zha vs. Gabriel Santos
• Stråvikt: Jaqueline Amorim vs. Vanessa Demopoulos
• Mellanvikt: Andre Petroski vs. Dylan Budka
• Fjädervikt: Žygimantas Ramaška vs. Nathan Fletcher

För fler speltips, besök Bettingstars.se

Fille Twitter – UFC Savant (@fillekosovac) / X (twitter.com)

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer