ArtikelNyhet

ONE 168: Denver – En Episk Återkomst

Efter en utsåld debut i USA förra året, återvänder ONE Championship till Colorado med ett efterlängtat evenemang – ONE 168. Denna storslagna kampsportsgala äger rum på Ball Arena i Denver och bjuder på ett smörgåsbord av Muay Thai, submission grappling och MMA – något för alla oavsett smak med andra ord. Vi får ett fightcard fyllt av stjärnor som ingen kampsportsentusiast borde missa. Det hela rundas av med två världsmästerskapsmatcher: En i Muay Thai mellan giganterna Jonathan Haggerty och Superlek Kiatmoo9, samt i grappling mellan Mikey Musumeci och Bebeto Oliveira. Välkommen till bords för uppsnack, fightcard och tider!

MÄSTARUPPGÖRELSE I MUAY THAI
I huvudmatchen försvarar Jonathan Haggerty (23-4) sitt ONE Bantamweight Muay Thai World Title mot Superlek Kiatmoo9 (138-29-4), regerande ONE Flyweight Kickboxing World Champion. Efter en imponerande knockoutseger mot Felipe Lobo tidigare i år är Haggerty fast besluten att försvara sin titel. Haggerty är minst sagt revanschsugen på grund av hans tidigare förlust mot Superlek och har förberett sig för att skapa en helt ny matchbild. Superlek å sin sida, som dominerat kickboxingscenen i åratal, ser fram emot att lägga ännu en titel till sin samling. Fans världen över kan förvänta sig en teknisk och intensiv drabbning. Gåshudsvarning utfärdad.

GRAPPLING-GUDARNAS MÖTE
I den delade huvudmatchen försvarar Mikey Musumeci sin ONE Flyweight Submission Grappling World titel mot Bebeto Oliveira, en brasiliansk IBJJF-världsmästare som kliver in på kort varsel efter att Kade Ruotolo dragit sig ur på grund av skada. Musumeci och Oliveira har mötts tidigare, där Musumeci vann med ett ankellås. Denna gång hoppas Oliveira att utnyttja sin gedigna erfarenhet för att ta hem segern. För fans av all form av grappling är detta ett måste, då båda fighters är kända för sin enorma tekniska skicklighet och förmåga att avsluta matcher snabbt. Blinka inte!

KNOCKOUTPOTENTIAL
Den brittiske veteranen Liam Harrison (44-25-2), en av Storbritanniens främsta Muay Thai-fighters, möter den thailändska superfightern Seksan Or Kwanmuang (200-74-8) i en av kvällens mest spännande matcher. Harrison har uttryckt stor respekt för Seksan och kallat honom en ”legendar inom sporten” och det verkar finnas mycket respekt här, men båda fighters har antytt att denna match kommer att sluta med en knockout. Det här är en drömfight för alla Muay Thai-fans och explosiva tekniker med hög knockoutpotential vågar utlovas.

ÖVRIGA MATCHER

• Aung La Nsang (30-13), känd som “The Burmese Python” återvänder till buren för att möta den obesegrade Shamil Erdogan (9-0) i MMA. Aung, tidigare mästare i både mellanvikt och lätt tungvikt, har lovat att bjuda på en underhållande match. Aung är fast besluten att återigen visa varför han är en av ONE Championships mest populära fighters.

• Den tidigare bantamviktsmästaren i MMA, John “Hands of Stone” Lineker (37-11 MMA), gör sin debut i Muay Thai mot den amerikanska stjärnan Asa Ten Pow (13-3), även känd som ”The American Ninja”. Lineker, känd för sin knockoutkraft, möter en erfaren och teknisk motståndare som har två raka knockoutsegrar. Lineker har varit tydlig med att han siktar på ännu en knockout, medan Ten Pow har en betydligt större erfarenhet inom Muay Thai.

• I denna spännande welterviktsmatch i MMA möts den japanska fightern Hiroyuki Tetsuka (14-4) och den tonganska kraftpaketet Isi Fitikefu (8-1). Båda är kända för sin starka fysik och aggressiva fightingstil, vilket borgar för en tuff och intensiv match där markkontroll och slagkraft kan avgöra.

• Den amerikanska fightern Alyse Anderson (6-3) ställs mot brasilianska Victoria Souza (8-2) i en atomviktsmöte under MMA-regler. Anderson kommer med en fördel av att tävla på hemmaplan och har uttalat att hon känner sig redo att säkra segern. Souza, som har tränat intensivt inför matchen, har visat sig vara en tekniskt skicklig fighter och ser fram emot att visa upp sina färdigheter på den stora scenen.

• Den unga amerikanska talangen Adrian Lee (1-0), bror till Christian och den hädangångna Angela Lee, fortsätter sin resa inom MMA och möter chilenska Nico Cornejo (2-0). Båda fighters har en explosiv stil och är kända för sitt allround-game.

• Endast 17 år gammal, går malaysiska Johan Ghazali (24–7) in i denna Muay Thai-match med ett mål – revansch. Efter en förlust mot Nguyen Tran Duy Nhat i juni är Ghazali fast besluten att komma tillbaka starkare och imponera mot den mexikanska fightern Josue Cruz (17–3) och har lovat sina fans en knockoutseger. Cruz är dock en tuff motståndare som också är ute efter att göra avtryck.

• Amerikanen Sean Climaco (11–2) möter colombianska Johan Estupinan (24–0) i en flugviktsdrabbning under Muay Thai-regler. Climaco har tidigare visat sig vara en teknisk och uthållig fighter, medan Estupinan har fått ett rykte om sig som en kraftfull striker. Matchen kommer sannolikt att bli en test i uthållighet och teknisk precision.

ONE 168: DENVER – TIDER OCH FULLSTÄNDIGT FIGHTCARD:
Det enda tråkiga är att vi är så bortskämda med rimliga tider och att ONE 168 drar igång natten till lördag den 7 september 2024, klockan 02:00 svensk tid (CEST). Du kan se galan på Prime Video, samt på ONE:s egna plattformar som YouTube och ONEFC.com.

Huvudmatch: Jonathan Haggerty (c) vs. Superlek Kiatmoo9
Delad huvudmatch: Mikey Musumeci (c) vs. Bebeto Oliveira
Catchweight Muay Thai: Liam Harrison vs. Seksan Or Kwanmuang
Mellanvikt MMA: Aung La Nsang vs. Shamil Erdogan
Bantamvikt Muay Thai: John Lineker vs. Asa Ten Pow
Weltervikt MMA: Hiroyuki Tetsuka vs. Isi Fitikefu
Atomvikt MMA (damer): Alyse Anderson vs. Victoria Souza
Lättvikt MMA: Adrian Lee vs. Nico Cornejo
Flugvikt Muay Thai: Johan Ghazali vs. Josue Cruz
Flugvikt Muay Thai: Sean Climaco vs. Johan Estupinan

Eventuella ändringar på fightcardet hittar du här.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer