ArtikelNyhet

Inför ONE Championship Friday Fights 80

Det ikoniska Lumpinee Stadium i Bangkok är en plats som har varit centrum för världens bästa Muay Thai under flera decennier. Idag fredag 20 september 2024 är det inget undantag då vi bjuds på ONE Friday Fights 80 och hela nio Muay Thai-matcher, två MMA-matcher och en submission grappling-match. För alla som älskar kampsport, är detta ett evenemang man absolut inte får missa och du ser det hela mitt på dagen – och gratis! Här hittar du matchkort och sånt.

Rak Erawan, Lumpinee Stadiums Muay Thai-världsmästare, kliver in i huvudmatchen. Erawan, 23 år gammal, har ett starkt rekord på 4-2 i ONE, men han har nyligen upplevt en svacka med två förluster i rad. Hans tekniska förmåga och uthållighet har gjort honom till en fruktad motståndare, och han är nu fast besluten att återfå sin plats på toppen av divisionen.

Unga och hungriga Yodnumchai Fairtex, som bara är 20 år gammal, är en stigande stjärna i ONE och har redan samlat på sig ett imponerande rekord på 5-0, med fyra av dessa segrar via knockout. Han är känd för sin aggressiva stil och knockoutkraft, och med sin senaste vinst via enhälligt domslut mot Tubtimthong Sor Jor Lekmuangnon visar han att han är redo att ta sig an de bästa inom sporten. Detta möte mellan Erawan och Yodnumchai förväntas bli en explosiv kamp mellan en erfaren mästare och en hungrig utmanare.

KNOCKOUT-VETERANEN
I en annan het Muay Thai-match i 127-pounds divisionen ser Chartpayak Saksatoon fram emot att fortsätta sin otroliga knockoutsvit. Sedan sin debut i ONE i december 2023 har Chartpayak varit oslagbar, med tre knockoutsegrar, alla inom en runda. Nu möter han den erfarne Petnamngam PK Saenchai, en veteran med 249 professionella matcher i bagaget. Petnamngam har nyligen gett Amir Abdulmuslimov hans första förlust och kommer definitivt att vara motiverad att stoppa Chartpayaks framfart. Denna match har alla ingredienser för att bli en riktig klassiker.

MMA OCH GRAPPLING
Även för MMA- och grapplingfans blir det lite att se fram emot. David Cooke, som imponerade i sin ONE-debut med en snabb knockoutseger, möter nu Jang Seon Gyu från Sydkorea i en lättviktsmatch. Båda fighters är kända för sin aggressiva stil, och detta möte kommer säkerligen bjuda på snabba avslut. Dessutom får vi se den obesegrade uzbekiske fightern Avazbek Kholmirzaev möta Bektur Zhenishbek Uulu. Kholmirzaev är känd för sina explosiva avslut, medan Zhenishbek Uulu är en lovande talang på uppgång.

I galans enda match i submission grappling möts japanerna Shoya Ishiguro och Hiryu Niwa. Ishiguro är känd för sin offensiva stil, där han ständigt söker efter submissions, medan Niwa utmärker sig för sin metodiska och defensiva kontroll på marken. Mötet mellan dessa två skickliga grapplers kommer att vara en spännande kamp mellan offensiv press och defensiv precision, vilket gör det till en av kvällens mest intressanta matcher.

FULLSTÄNDIGT MATCHKORT OCH TIDER:
För svenska fans kommer ONE Championship Friday Fights 80 att finnas tillgängligt via ONE:s officiella kanaler med start klockan 13:30 svensk tid, och det är möjligt att streama eventet live via ONE Championship-appen och deras officiella YouTube-kanal.

Muay Thai – Atomvikt: Rak Erawan vs. Yodnumchai Fairtex
Muay Thai – 58 kg Catchvikt: Petnamngam PK Saenchai vs. Chartpayak Saksatoon
Muay Thai – Atomvikt: Yoddoi Kaewsamrit vs. Teeyai Wankhongohm MBK
Muay Thai – 63,50 kg Catchvikt: Lamnamkhong BS Muaythai vs. Anurak Wankhongohm MBK
Muay Thai – 52 kg Catchvikt: Petninmungkorn DrRatNamkangIceland vs. Komkrit J Power Roof Phuket
Muay Thai – 50 kg Catchvikt: Nongam Fairtex vs. Chabakaew Sor KanJanchai
Muay Thai – 63 kg Catchvikt: Kongklai Sor Sommai vs. Deniz Demirkapu
Muay Thai – Fjädervikt: Thway Thit Win Hlaing vs. Mavlonbek Kakhkhorov
MMA – 59 kg Catchvikt: Avazbek Kholmirzaev vs. Bektur Zhenishbek Uulu
Muay Thai – 53,10 kg Catchvikt: Emily Chong vs. Kokoz
MMA – Lättvikt: David Cooke vs. Jang Seon Gyu
Submission Grappling – Flugvikt: Shoya Ishiguro vs. Hiryu Niwa

 

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer