ArtikelNyhet

Inför ONE Friday Fights 81: Superbon vs. Nattawut

Den 27 september 2024 går ONE Friday Fights 81 av stapeln på Lumpinee Stadium i Bangkok. Med några av världens mest respekterade Muay Thai- och kickboxningsfighters, är detta en gala fylld med action. Galans huvudattraktion är mellan Superbon och Jo Nattawut, två av Thailands mest framstående fighters, och denna match backas upp av flera andra drabbningar. Här får du en sammanställning av de matcherna, matchrekord och tider.

Vi svenskar är numera bortskämda med högkvalitativ kampsportsunderhållning nästan varje fredag efter lunch, och denna vecka är inget undantag. ONE Friday Fights 81 erbjuder en rad spännande matcher i Muay Thai och kickboxing med några av världens mest respekterade fighters.

HUVUDMATCH: SUPERBON VS. JO NATTAWUT
Den här matchen förväntas bli en teknisk och explosiv uppgörelse. Superbon (116-34 i kickboxning, 27 knockouts) går in som storfavorit med odds runt 1.45, och med sitt enorma tekniska kunnande och kraftfulla sparkar har han gång på gång visat varför han är en av världens bästa. Han har tidigare besegrat motståndare som Giorgio Petrosyan och Marat Grigorian, vilket har cementerat Superbons position som interim-mästare i fjädervikt.

Men nu möter han Jo Nattawut (71-11-2), en otroligt erfaren och meriterad Muay Thai-fighter med en aggressiv stil. Han är känd för att sätta press på sina motståndare och avsluta matcher tidigt, vilket gör honom till en farlig utmanare trots att oddsen är emot honom (2.75). Nattawut, som tidigare har vunnit två WMC-mästerskap, är dock alltid ett hot med sin explosivitet och knockout-kraft, och hans vilja att pressa fram tidiga avslut kan bli avgörande.

CO-MAIN EVENT: NONG-O VS. KIAMRAN NABATI
Nong-O Gaiyanghadao (264-54-1) har varit ett namn synonymt med dominans i bantamvikts Muay Thai-divisionen. Han regerade som mästare i fem år innan han förlorade sin titel, men hans erfarenhet och skicklighet är fortfarande oöverträffad. Hans motståndare, den obesegrade ryssen Kiamran Nabati (21-0), är en stigande stjärna med enorm potential. Med odds på cirka 1.65 för Nong-O och 2.10 för Nabati kan detta bli en mycket jämn match, där Nong-O:s erfarenhet ställs mot Nabatis ungdom och obevekliga hunger.

Nong-O har visat gång på gång att han kan återhämta sig från nederlag, och hans knockout-vinst över Kulabdam i hans senaste match visade att han fortfarande är en kraft att räkna med. Nabati, som har en perfekt segerrekord, står inför sin tuffaste utmaning hittills. Båda fighters har potential att avsluta matchen tidigt, vilket gör detta möte till en av de mest intressanta på denna gala.

TAKERU SEGAWA VS. THANT ZIN
Den japanska kickboxningsstjärnan Takeru Segawa återvänder för att möta den hårtslående burmesen Thant Zin i en flygvikt kickboxningsmatch. Takeru (41-3) är känd för sin explosiva stil och aggressiva stil, medan Thant Zin (12-2) har visat att han kan slå ut vem som helst. Detta är en match mellan två fighters som inte är rädda när det smäller, och med odds på 1.50 för Takeru och 2.60 för Thant Zin kan det bli en dramatisk vändning i denna match.

NÅGRA ANDRA MATCHER ATT SE FRAM EMOT
Nabil Anane inför Soe Lin Oo i en fascinerande stilkonflikt. Anane, som är över 190 cm lång, har en enorm längdfördel, medan Soe Lin Oo är kortare men mycket explosiv. Med fyra raka vinster efter en inledande förlust i ONE, är Anane fast besluten att fortsätta sin segersvit. Soe Lin Oo å sin sida är obesegrad i ONE med tre knockouts i de senaste tre matcherna och kommer att göra allt för att hålla sin vinstsvit vid liv.

En drabbning mellan Suablack Tor Pran49 (6-1) och Kulabdam Sor Jor Piek Uthai (7-3) har potential att bli en riktigt bra match. Suablack är känd för sina snabba avslut, medan Kulabdam har visat sin styrka genom att avsluta matcher med sin patenterade vänsterkrok. Oddsen just nu pekar på 1.80 för Suablack och 2.10 för Kulabdam, denna match mycket väl sluta i en knockout-seger för vem som helst – närsomhelst.

Sam-A Gaiyanghadao kommer att ta sig an den algeriska utmanaren Akram Hamidi i en stråvikt Muay Thai-match. Sam-A, som tidigare har vunnit världstitlar i både Muay Thai och kickboxning, är en av de mest meriterade fighters på kortet. Hamidi är dock en farlig utmanare, och med oddsen på 1.60 för Sam-A och 2.40 för Hamidi kan detta bli en oväntat tuff match för den thailändska veteranen.

FULLSTÄNDIGT FIGHTCARD OCH TIDER
ONE Friday Fights 81 sänds live från Lumpinee Stadium den 27 september och börjar kl. 14:30 svensk tid (CET). Eventet går att streama via ONE Championship-appen, deras YouTube-kanal och ONE:s officiella hemsida. Huvudkortet  startar cirka 16:00.

Superbon vs. Jo Nattawut (Muay Thai – Fjädervikt)
Nong-O vs. Kiamran Nabati (Muay Thai – Bantamvikt)
Takeru Segawa vs. Thant Zin (Kickboxning – Flugvikt)
Nabil Anane vs. Soe Lin Oo (Muay Thai – Bantamvikt)
Suablack Tor Pran49 vs. Kulabdam Sor Jor Piek Uthai (Muay Thai – Bantamvikt)
Sam-A Gaiyanghadao vs. Akram Hamidi (Muay Thai – Stråvikt)
Shadow Singha Mawynn vs. Mohammad Siasarani (Muay Thai – Fjädervikt)
Suakim Sor Jor Tongprajin vs. Otis Waghorn (Muay Thai – Fjädervikt)
Jaosuayai vs. Suriyanlek Por Yenying (Muay Thai – Bantamvikt)
Hiroki Akimoto vs. Ilias Ennahachi (Kickboxning – Bantamvikt)
Eisaku Ogasawara vs. Rittidet Sor Sommai (Muay Thai – Bantamvikt)

 

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer