ArtikelNyhet

Inför UFC Fight Night 243: Moicano vs. Saint Denis

UFC Fight Night den 28 september 2024 i Paris bjuder på en actionspäckad kväll med högkvalitativ MMA. Evenemanget kommer att äga rum i den legendariska Accor Arena och är fyllt med både etablerade stjärnor och nya talanger. Huvudmatchen är ett lättviktsmöte mellan den brasilianske veteranen Renato Moicano och franska publikfavoriten Benoît Saint-Denis.

Med en mix av internationella stjärnor och lokala favoriter, inklusive flera franska fighters som slåss på hemmaplan, kan vi nog förvänta oss att UFC Fight Night i Paris bli en händelserik gala. Men det bästa är ju såklart att tiderna passar oss svenskar.

HUVUDMATCHEN: SAINT-DENIS VS. MOICANO
Benoît Saint-Denis (13-2-0-1), som går under smeknamnet ”God of War”, har skapat sig ett namn som en tuff och mångsidig fighter med förmåga att avsluta matcher både stående och på marken. Han har samlat ihop 13 vinster, varav nio har kommit via submission, vilket understryker var hans främsta förmågor ligger. Saint-Denis förlust mot Dustin Poirier tidigare i år bröt en imponerande fem matcher lång vinstsvit. Men nu, på hemmaplan i Paris, har han chansen att återvända till vinstkolumnen och återta sin plats som en av lättviktsklassens mest lovande utmanare.

Renato Moicano (19-5-1) är en erfaren fighter med en bakgrund inom brasiliansk jiu-jitsu. Trots att han nu är 35 år gammal och har varit aktiv i UFC i över ett decennium, visar han inga tecken på att sakta ner. Moicano har vunnit fyra av sina fem senaste matcher och är känd för att avsluta sina motståndare; med tio submissionsegrar och fyra knockoutvinster i bagaget är han en farlig motståndare oavsett var matchen utspelar sig.

Oddsen inför matchen lutar något till fördel för Saint-Denis, som har satts till -285, medan brassen erbjuds till +230. Det innebär att många bettinganalytiker ser Saint-Denis som favoriten i denna match. För den som vill hålla sig uppdaterad och hitta bra tips kan sidan https://www.oddsnet.com/oddstips ofta vara till stor hjälp. Här finns en mängd analyser och rekommendationer för att optimera sina insatser.

CO-MAIN EVENT: IMAVOV VS. ALLEN
Nassourdine Imavov (13-5-0), en annan fransk fighter med stor förväntan på sig, möter amerikanen Brendan Allen (22-5-0) i mellanvikt i co-main eventet. Imavov är en skicklig striker och har ett gediget rekord bakom sig, där han ofta imponerar med sin taktiska precision. Allen, å andra sidan, är en erfaren grappler med imponerande segrar under sin karriär och har bevisat sin förmåga att vinna mot toppmotstånd. I denna match förväntas Imavov ha fördel av hemmapublikens stöd, men Allen är en farlig utmanare och kan mycket väl stå för en överraskning. Oddsen står till Imavovs fördel med -218, medan Allen kommer in som underdog med +180.

ANDRA INTRESSANTA MATCHER
Kvällen bjuder på flera andra matcher som garanterar action. I weltervikt möts Bryan Battle (10-2-0) och Kevin Jousset (10-2-0). Battle, även känd som ”Pooh Bear”, vann The Ultimate Fighter säsong 29 och har imponerat med sina tidigare prestationer och kommer in som favorit i denna match med -175 i odds. Jousset, som vunnit sina tre senaste matcher, är en hungrig utmanare med +145 i odds och kan mycket väl överraska.

I fjädervikt tar franska Morgan Charrière (19-10-1) sig an Gabriel Miranda (17-6-0). Charrière är känd för sina offensiva striking (11 vinster via knockout), medan Miranda är farlig på marken med sina sexton (16!) submissionsegrar och femton (15!) vinster i första ronden. Även här förväntas det bli en jämn och underhållande match, där publiken troligen kommer att ge ett starkt stöd till Charrière vilket kanske förklarar han kommer in med -700 i odds mot Miranda som ligger på +500. Här kan det bli skräll!

MATCHKORT OCH TIDER
Lördagen den 28 september 2024 brakar galan UFC Fight Night 243: Moicano vs. Saint Denis loss. För svenska fans startar prelims klockan 18:00 och huvudkortet börjar klockan 21:00. Du kan följa all action via UFC Fight Pass och Viaplay, vilket ger en perfekt helkväll för MMA-fantaster.

Huvudkortet
Lättvikt – Renato Moicano vs. Benoît Saint Denis
Mellanvikt – Nassourdine Imavov vs. Brendan Allen
Fjädervikt – William Gomis vs. Joanderson Brito
Weltervikt – Kevin Jousset vs. Bryan Battle
Fjädervikt – Morgan Charrière vs. Gabriel Miranda
Lättvikt – Farès Ziam vs. Matt Frevola

Underkortet
Lätt tungvikt – Ion Cuțelaba vs. Ivan Erslan
Lätt tungvikt – Oumar Sy vs. Jung Da-woon
Lättvikt – Ľudovít Klein vs. Roosevelt Roberts
Bantamvikt – Taylor Lapilus vs. Vince Morales
Bantamvikt – Daria Zheleznyakova vs. Ailín Pérez
Flugvikt – Daniel Barez vs. Victor Altamirano
Bantamvikt – Nora Cornolle vs. Jacqueline Cavalcanti
Lättvikt – Bolaji Oki vs. Chris Duncan

Eventuella ändringar i matchkortet hittar du här.

 

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer