ArtikelNyhet

UFC Fight Night 244: Royval vs. Taira

Efter förra helgens veritabla kampsportsöverdos bjuder UFC på ett lite mindre stjärnspäckat fightcard. Huvudmötet däremot ser ut att kunna bli hur bra som helst då flugviktarna Brandon Royval och Tatsuro Taira ska göra upp. Båda fighters är kända för sin förmåga att leverera spektakulära avslut, både stående och på marken, vilket gör denna match till en potentiell showstopper. Här kommer försnack, fightcard, tider och odds.

BRANDON ROYVAL VS. TATSURO TAIRA
Brandon Royval (15–6 MMA, 5-2 UFC) är känd för sin oortodoxa fightingstil och farliga submissions. Med en bakgrund inom BJJ och Muay Thai har han visat sig vara en mångsidig fighter som kan avsluta sina motståndare både stående och på marken. Några av hans mest anmärkningsvärda segrar inkluderar submissionvinster över Kai Kara-France, Tim Elliott och Matt Schnell, samt en knockoutseger över Matheus Nicolau. Nu senast i februari besegrade han den tidigare mästaren Brandon Moreno via delat domslut. Royval har konsekvent bevisat sig vara en utmanare i flugvikt med sin förmåga att skapa kaos i buren och dra fördel av sina motståndares misstag.

Tatsuro Taira (16–0), en av UFC:s mest lovande unga talanger, har klättrat snabbt i flugviktsdivisionen sedan sin debut 2022. Han är särskilt känd för sitt lugn och sin metodiska anpassning till olika motståndares stilar. Tairas förmåga att dominera på marken, med stark grappling och precis striking, har gjort honom till ett framtidshopp i divisionen. Hans fem senaste segrar inkluderar vinster över Alex Perez (TKO), Carlos Hernandez (TKO), Edgar Chairez (domslut), Jesús Aguilar (sub) och C.J. Vergara (sub).

Om Royval kan pressa Taira och hålla matchen i ett snabbt och oregelbundet tempo, har han en chans att vinna. Å andra sidan, om Taira lyckas neutralisera Royvals explosivitet och dra ner matchen på marken där han kan kontrollera med grappling, kan han mycket väl säkra ännu en submission eller poängseger. Oavsett vilket blir detta en intressant matchning mellan två väldigt olika stilar.

BRAD TAVARES VS. JUNYONG PARK
I co-main event möter Brad Tavares (20–9), en veteran i mellanviktsdivisionen, den stigande sydkoreanska fightern Junyong Park (17–6). Tavares har länge varit en stabil figur i UFC:s mellanvikt och har mött både Dricus du Plessis och Israel Adesanya, men dragit det kortaste strået. Det största namn han besegrat i nutid är Chris Weidman. I februari i år gick Tavares sin senaste match och blev knockad av Gregory Rodrigues, så i denna match står mycket på spel. Tavares måste försöka använda sin erfarenhet för att besegra den yngre och mindre rutinerade Park. Även Junyong ”The Iron Turtle” Park kommer in med en förlust – det var i december i år som han förlorade mot André Muniz via delat domslut. Innan den förlusten hade Park en segersvit på fyra matcher med bland annat submissionvinster mot Albert Duraev, Denis Tiuliulin och Joseph Holmes. Park har förmågan att hålla ett högt tempo under hela matchen och kommer att försöka använda sin brottning för att neutralisera Tavares striking.

GRANT DAWSON VS. RAFA GARCIA (LÄTTVIKT)
Grant Dawson (21–1–1) är en brottningsbaserad fighter med en imponerande UFC-karriär. Dawson har gång på gång visat sin dominans på marken och har vunnit flera matcher genom submission och domslut. Med segrar över Joe Solecki, Damir Ismagulov och Mark Madsen är han en fighter som är svår att stoppa när han får kontroll på marken.

Mexikanen Rafa Garcia (15–3) är en tuff och uthållig lättviktare som har gjort sig ett namn med sin aggressiva stil. Garcia har tagit segrar över fighters som Clay Guida och Hayisaer Maheshate. Matchen mot Dawson blir en nyckelpunkt för båda fighters att ta ett steg närmare lättviktens toppskikt.

TID OCH FULLSTÄNDIGT FIGHTCARD
UFC Fight Night: Royval vs. Taira äger rum den 12 oktober 2024 på UFC APEX i Las Vegas. För svenska tittare kommer evenemanget att sändas live på UFC Fight Pass och Viaplay. Prelims startar kl. 22:00 CET den 12 oktober, och huvudkortet drar i gång kl. 01:00 CET den 13 oktober.

Huvudkort
Flugvikt: Brandon Royval (+175) vs. Tatsuro Taira (-210)
Mellanvikt: Brad Tavares (+145) vs. Junyong Park (-175)
Lättvikt: Grant Dawson (-400) vs. Rafa Garcia (+300)
Stråvikt: Julia Polastri (-150) vs. Cory McKenna (+125)
Weltervikt: Daniel Rodriguez (-200) vs. Alex Morono (+170)
Mellanvikt: Abdul Razak Alhassan (-155) vs. Josh Fremd (+130)

Preliminärkort
Weltervikt: Chidi Njokuani (-185) vs. Jared Gooden (+155)
Flugvikt: CJ Vergara (+215) vs. Ramazonbek Temirov (-265)
Fjädervikt: Jonathan Pearce (-130) vs. Pat Sabatini (+110)
Weltervikt: Themba Gorimbo (-280) vs. Niko Price (+230)
Tungvikt: Chris Barnett (+300) vs. Junior Tafa (-400)
Bantamvikt: Dan Argueta (+155) vs. Cody Haddon (-185)
Flugvikt: Clayton Carpenter (-180) vs. Lucas Rocha (+150)

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer