ArtikelNyhet

ONE Friday Fights 83

Efter en veckas uppehåll är ONE Championship tillbaka på Lumpinee Stadium i Bangkok med ett event fullt av Muay Thai och MMA-matcher. ONE Friday Fights 83 sänds live under bästa sändningstid i Asien den 18 oktober – vilket är toppen för oss i Sverige. Evenemanget, som kan ses i mer än 190 länder, innehåller 24 lovande talanger som alla tävlar om ett kontrakt värt 100 000 USD. Huvudnumret är Panrit mot Superball – två relativt unga, men talangfulla fighters redo att gå all-in. Här kommer lite försnack, matchkort och tider.

I huvudmatchen kommer Panrit Lukjaomaesaiwaree att försöka ta sin fjärde raka seger i ONEs veckoserie. Den 27-årige Lukjaomaesaiwaree är känd för sin precisa striking och förmåga att taktiskt anpassa sig efter sina motståndare, vilket gör honom till en farlig utmanare. Han möter den explosiva och underhållande Superball Wankhongohm MBK, också 27 år gammal, som har byggt ett starkt matchfacit och blivit känd som en av de mest spännande thaiboxarna i ONE. Superball började sin karriär med tre raka segrar och hans match mot Kongklai Sor Sommai var särskilt minnesvärd då han visade sin aggressiva, framåtlutade stil. Trots att han förlorade sin senaste match är Superball fast besluten att återvända till vinstspåret och bevisa att han hör hemma bland eliten.

BUAKHIAO VS DENTUNGTONG
I co-headlinern möts den 22-årige thailändska talangen Buakhiao Por Paoin och Dentungtong Singha Mawynn. Buakhiao, med ett matchfacit har imponerat i ONE genom att vinna tre av sina fyra matcher, inklusive de två senaste, och han har snabbt etablerat sig som en kraft att räkna med och är känd för sin kraftfulla sparkteknik och snabba kombinationer. På andra sidan ringen står Dentungtong Singha Mawynn som hittils har 3-2 i ONE. Trots tidigare förluster har Dentungtong visat en orubblig beslutsamhet och pressar sina motståndare till det yttersta. Med sin aggressiva stil och vilja kommer Dentungtong att göra allt för att återvända till vinstkolumnen i denna spännande co-headliner.

PANPAYAK VS VITEZ
Den flerfaldiga världsmästaren Panpayak Jitmuangnon gör sin efterlängtade återkomst till ONE efter att ha varit borta från tävlan sedan 2022. Med ett imponerande matchfacit på 248-41-3 är “The Angel Warrior” en av Muay Thais mest dekorerade utövare, och han siktar nu på att starta en ny vinstsvit efter sin paus. Panpayak är känd för sin tekniska skicklighet och sin dödliga vänsterkick, och han har tidigare dominerat flera toppnamn i sporten. Han är fast besluten att visa att han fortfarande är en kraft att räkna med i flugviktsdivisionen.

Men han ställs mot en tuff utmanare i form av den rumänska sensationen Silviu “Hitman” Vitez, som har ett matchfacit på 50-13-3 och snabbt har etablerat sig som en farlig striker. Vitez, känd för sin knockoutkraft och aggressiva stil, går in i matchen med självförtroende och hunger att besegra en legendar som Panpayak. Detta möte mellan två skickliga thaiboxare förväntas bli en actionfylld kamp där både teknik och rå kraft kommer att vara avgörande.

MMA-MATCHER SOM UPPVÄRMNING
Som uppvärmning kommer Katsuaki Aoyagi, som imponerade med sin debutseger mot Jung Jun Hee i juli, att välkomna den sydkoreanska nykomlingen Lee Jun Hwan till ONE Friday Fights. Aoyagi, som nu har en professionell MMA-record på 1-0, kommer att möta en hungrig Hwan som gör sin professionella debut. Galan inleds med den obesegrade strawweight-talangen Mariane Mariano, som har ett felfritt matchfacit på 3-0, mot Norika Ryu, som går in i matchen med ett facit på 2-1.

FIGHTCARD OCH TIDER
ONE Friday Fights 83 sänds live den 18 oktober klockan 14:30 svensk tid. Du kan se hela kalaset via ONE Championships officiella plattformar samt deras kanal på YouTube.
Muay Thai – 63 kg catchvikt – Panrit Lukjaomaesaiwaree vs. Superball Wankhongohm MBK
Muay Thai – 62,5 kg catchvikt – Buakhiao Por Paoin vs. Dentungtong Singha Mawynn
Muay Thai – 63,5 kg catchvikt – Songfangkhong FA Group vs. Superjeng Wankhongohm MBK
Muay Thai – 55 kg catchvikt – Mungkorn Boomdeksean vs. Poye Adsanpatong
Muay Thai – 52,5 kg catchvikt – Burengnon Lukjaoporongtom vs. Thailandlek Sor Rungsak
Muay Thai – atomvikt – Hern Looksuan vs. Petthongkao Patcharagym
Muay Thai – flugvikt – Panpayak Jitmuangnon vs. Silviu Vitez
Muay Thai – 64,5 kg catchvikt – Worapon Sor Dechapan vs. Antar Kacem
Muay Thai – stråvikt – Rungnarai Kiatmoo9 vs. Mikel Fernandez
Muay Thai – 58 kg catchvikt – Wanpadej Looksuan vs. Tang Qiqin
MMA – bantamvikt – Lee Jun Hwan vs. Katsuaki Aoyagi
MMA – stråvikt – Mariane Mariano vs. Norika Ryu

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer