ArtikelNyhet

UFC Fight Night 245: Hernandez vs. Pereira

Lördagens UFC-evenemang äger rum på UFC APEX och toppas av en spännande matchning mellan Anthony Hernandez och Michel Pereira  där mycket står på spel, och vinnaren kan ta ett stort steg framåt i mellanviktsrankingen. Som co-main ser vi veteranen Rob Font och den yngre och lovande Kyler Phillips drabba samman i en uppgörelese i bantamvikt, men som vanligt är eventet fyllt med matcher som garanterat kommer att hålla fansen engagerade. Här kommer matchinformation, fightcard och oddsen.

I huvudmatchen ställs Anthony Hernandez (12-2) mot Michel Pereira (31-11) i en kamp inom mellanviktsdivisionen.

Anthony Hernandez kommer in med fem raka segrar, vilket har befäst hans position som en av de mest lovande utmanarna i divisionen. Hans tekniska skicklighet och förmåga att anpassa sig i oktagonen gör honom till en svår motståndare. Åtta av tolv vinster kommer via submssion och även i Hernandez senaste match på UFC 298 besegrade han Roman Kopylov via submission – så vi kan väl anta Hernandez kommer sannolikt att använda sin grappling för försöka kontrollera matchen.

Michel “Demolidor” Pereira är känd för sin explosiva och oförutsägbara fightingstil baserad på Karate, Capoiera och Brazilian jiu-jitsu. Med åtta raka segrar i bagaget har han bevisat att han hör hemma bland de bästa. Hans senaste tre segrar har alla varit via avslut, vilket har gör honom till en publikfavorit även om han just nu är underdog. Pereira kombinerar kreativitet med explosiv striking vilket kan bli en svår nöt att knäcka för Hernandez.

CO-MAIN EVENTET
I co-main eventet möts Rob Font (20-8) och Kyler Phillips (12-2) i en bantamviktsmatch som kan bli en av kvällens höjdpunkter.

37-årige Rob Font, en veteran i divisionen, har mött några motgångar i sina senaste matcher, men hans erfarenhet och tekniska skicklighet gör honom fortfarande till en farlig motståndare. För Font är detta en avgörande match, där en vinst skulle hjälpa honom att återta sin plats som en av toppnamnen i bantamvikt.

31-årige Kyler Phillips är en av de mest lovande talangerna i divisionen. Hans kreativa stil och explosivitet har visat sig vara effektiva vapen, och en seger mot en erfaren fighter som Font skulle vara en stor merit och stärka hans position i bantamvikt. Det blir en kamp mellan erfarenhet och ungdomlig energi, där Font troligtvis kommer att försöka styra matchens tempo med sin tekniska boxning, medan Phillips lär förlita sig på sina snabbhet och kraft för att överraska Font.

ÖVRIGA MATCHER
Charles Johnson (16-6) gör sin fjärde UFC-start under 2024 och möter Su Mudaerji (16-6), som återvänder efter en längre skadefrånvaro. Johnson är känd för sin taktiska förmåga och anpassningsförmåga, medan Mudaerji är fast besluten att komma tillbaka till vinstkolumnen efter en skadeperiod. I en bantamviktsmatch möter Cameron Smotherman (11-4) Brady Hiestand (6-2). Hiestand kliver in som ersättare på kort varsel och siktar på sin andra UFC-seger, medan Smotherman ser detta som en chans att befästa sin plats i organisationen. Veteranerna Darren Elkins (28-11) och Daniel Pineda (28-16) möts i fjädervikt, där båda kämpar för att hålla sina karriärer vid liv. 40-åriga Elkins har ett svajigt record som han behöver förbättra för att kunna vara kvar i UFC, medan 39-åriga Pineda är ute efter att återfå formen och stärka sin position i divisionen. Matheus Nicolau (19-4-1) möter Asu Almabayev (20-2) i en betydelsefull flugviktsmatch. Nicolau söker sin första seger sedan 2022, medan Almabayev kommer in med en imponerande vinstsvit på 16 raka segrar och är obesegrad i UFC. Den tvåfaldig vinnaren av The Ultimate Fighter, Brad Katona (11-2), möter Jean Matsumoto (8-4) i bantamvikt. På underkortet ser vi även veteranen Jessica Penne (14-7-0) som är tillbaka efter en skadefrånvaro och som möter Elise Reed (11-7).

MATCHKORT, TIDER OCH ODDS
UFC Fight Night 245: Hernandez vs. Pereira går lördagen den 19e oktober UFC APEX. Matcherna inleds med preliminärkortet klockan 22:00 svensk tid och huvudkortet vid 01:00 svensk tid. Evenemanget kan ses via UFC Fight Pass eller Viaplay.

Huvudkort:
Mellanvikt: Anthony Hernandez (-110) vs. Michel Pereira (+125)
Bantamvikt: Rob Font (-135) vs. Kyler Phillips (+115)
Flugvikt: Charles Johnson (-155) vs. Su Mudaerji (+125)
Bantamvikt: Cameron Smotherman (+140) vs. Brady Hiestand (-165)
Fjädervikt: Darren Elkins (+110) vs. Daniel Pineda (-130)
Flugvikt: Matheus Nicolau (-170) vs. Asu Almabayev (+145)

Preliminärkort:
Bantamvikt: Brad Katona (-125) vs. Jean Matsumoto (+105)
Fjädervikt: Joselyne Edwards (-130) vs. Tamires Vidal (+110)
Stråvikt: Jessica Penne (-150) vs. Elise Reed (+130)
Stråvikt: Melissa Martinez (-145) vs. Alice Ardelean (+125)
Tungvikt: Austen Lane (-160) vs. Robelis Despaigne (+140)

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer