ArtikelNyhet

Inför GLORY 95: Matchkort och uppsnack

Ursprungligen var GLORY 95 tänkt att markera den storslagna återkomsten av den kroatiska kickboxningsstjärnan Antonio Plazibat, men på grund av en allvarlig armbågsskada tvingades han dra sig ur. Så huvudmatchen blir alltså i stället mellan den nederländaren Levi Rigters och inhopparen Bahram Rajabzadeh från Azerbajdzjan. Trots detta bakslag kommer vi att bjudas på många spännande matcher mellan några av världens främsta kickboxare. Du ser GLORY 95 nu på lördag den 21 september – och här är matchkortet och lite uppvärmningssnack.

GLORY har sedan starten 2012 vuxit till en av de mest framstående kickboxningsorganisationerna i världen och evenemang som GLORY 95 fortsätter att befästa en position som en ledande aktör på den internationella kampsportsscenen.

MATCH OM CHANS PÅ TUNGVIKTSTITELN
Den nederländska tungviktaren Levi Rigters (18–2, 8 KO) möter den azerbajdzjanska stjärnan Bahram Rajabzadeh (69–3, 61 KO) i huvudmatchen. Rajabzadeh kliver in som ersättare för Plazibat med kort varsel och detta kommer att bli en spännande uppföljning av deras tidigare möte under tungvikts-Grand Prix tidigare i år. De två tungviktarna möttes tidigare i år under Heavyweight Grand Prix i mars. I den matchen var det Rigters som slutligen gick segrande, men matchen var inte utan kontroverser. En räkning i första ronden, som många av Rajabzadehs fans ansåg vara en halkning snarare än en nedslagning, skapade diskussion. Rajabzadeh, även känd som “The Golden Wolf”, visade dessutom en exceptionellt stark prestation i den sista ronden, vilket gjorde att många verkligen vill se denna returmatch. Det faktum att vinnaren i denna match bekräftats få en titelchans mot Rico Verhoeven gör att mycket står på spel. Denna kamp är inte bara en möjlighet för hämnd för Rajabzadeh, utan också en chans att säkra en plats för tungviktstiteln. Rigters, å andra sidan, kommer att vilja bevisa att hans tidigare seger inte var en slump och att han förtjänar sin plats i toppen av tungviktsdivisionen

VETERANENS SISTA STRID?
Även om Antonio Plazibat inte kommer att delta vid GLORY 95 på grund av en skada, kommer en annan kroatisk stjärna att kliva in i ringen. Mladen Brestovac (55-14-1, 37 KO), en av Kroatiens mest kända kickboxare, gör sitt åttonde framträdande i GLORY och sitt första på sex år. Brestovac, som har utmanat om GLORY:s tungviktstitel två gånger, båda gångerna mot den legendariske Rico Verhoeven, kan mycket väl göra sitt sista professionella framträdande vid detta evenemang. Vid 40 års ålder befinner sig Brestovac i slutet av en lång och framgångsrik karriär, där han under flera år kontinuerligt rankades bland världens topp tio tungviktare. En seger på hemmaplan inför sina fans skulle vara ett perfekt avslut på hans karriär. Hans motståndare, Karim Dian (16–13, 3 KO), kommer dock att göra allt för att sätta stopp för detta då han ersätter Vladimir Tok och nu gör sin debut i GLORY.

TUNGA LÖFTEN
Veteranen Nordine Mahieddine (28–15, 13 KO) kommer denna kväll att gå sin tionde GLORY-match. Efter att ha tagit sin första knockout-seger i organisationen vid GLORY 88, har Mahieddine nu en möjlighet att bygga upp en segersvit och stärka sin position i tungviktsdivisionen. För närvarande rankad som femte i världen, är detta en viktig chans för honom att skapa momentum för en eventuell titelutmaning. Hans motståndare, Nikola Filipovic (11–2, 6 KO), är inte lika erfaren men har imponerat under sin korta tid i GLORY. Filipovic vann sina första två matcher i organisationen innan han förlorade mot Nabil Khachab. Trots sina begränsade erfarenheter har han visat stort löfte och kommer att se matchen mot Mahieddine som en stor möjlighet att lägga till en imponerande vinst till sitt CV. Dock återstår det att se om Mahieddines större erfarenhet och skicklighet blir för mycket för Filipovic att hantera.

ÅTERKOMST FRÅN ONE
Efter att nyligen ha lämnat ONE Championship är Arian Sadikovic (38–4, 18 KO) redo att göra sitt första framträdande i GLORY på fem. Sadikovic går in i matchen med gott självförtroende efter att tidigare i år ha besegrat den tidigare GLORY-världsmästaren i weltervikt, Nieky Holzken, under sin tid i ONE Championship. Den vinsten har gett honom ett starkt momentum inför hans återkomst i GLORY, men Sadikovic kommer dock inte att ha en lätt resa tillbaka. Hans motståndare, Vedat Hoduk (48–6, 30 KO), är en veteran med många skalper på sin meritlista som också gör sin återkomst till GLORY efter en längre frånvaro.

STABILA LÄTTVIKTARE
Andrej Kedves
(19–4, 7 KO) har hittills ett perfekt GLORY-rekord på 1–0 och hans prestationer genom karriären har gett honom en hyfsat imponerande meritlista. Trots sina färdigheter och hemmafördel väntar en tuff kväll för Kedves, då han möter en mycket erfaren motståndare. Guerric Billet (41–7, 17 KO), har varit en av GLORY:s mest stabila fighters i lättviktsdivisionen under en längre tid. Billet, som två gånger blivit utsedd till “Årets franska kickboxare”, har ett GLORY-rekord på 5 vinster och 4 förluster. Hans senaste match resulterade i en förlust mot Enriko Kehl i maj förra året. Efter en lång frånvaro från GLORY kommer Billet nu att försöka göra en stark comeback och säkra en viktig seger.

MATCHKORT OCH TIDER
GLORY 95 går av staplen på lördag den 21 september i Arena Zagreb, Kroatien. För svenska tittare börjar sändningen av huvudkortet klockan 20:00 och kan följas via DAZN.

Levi Rigters vs. Bahram Rajabzadeh (Tungvikt)
Tariq Osaro vs. Nico Horta (Tungvikt)
Mladen Brestovac vs. Karim Dian (Tungvikt)
Nordine Mahieddine vs. Nikola Filipovic (Tungvikt)
Arian Sadikovic vs. Vedat Hoduk (Weltervikt)
Guerric Billet vs. Andrej Kedves (Lättvikt)
Milos Cvjeticanin vs. Jimmy Livinus Omani (Lätt tungvikt)
Cedric Do vs. Teo Mikelic (Weltervikt)
Vito Kosar vs. Ulrich Tiebe (Mellanvikt)
Antonio Krajinovic vs. Teo Mikelic (Weltervikt)

Eventuella ändringar i matchkortet hittar du här.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer