ArtikelNyhet

Inför ONE Friday Fights 82

Fredagen den 4 oktober bjuder ONE Championship på ännu ett actionfyllt event när ONE Friday Fights 82 går av stapeln på Lumpinee Stadium i Bangkok och vi bjuds på en blandning av Muay Thai, MMA och kickboxning, där det tävlas om ära och ett potentiellt livsförändrande kontrakt på 100 000 USD. Här får du en liten teaser samt tider och matchkortet.

YOD-IQ VS ABDULLA DAYAKAEV
I huvudmatchen möts thailändaren Yod-IQ Or Pimolsri och ryssen Abdulla Dayakaev i en spännande Muay Thai-drabbning i bantamvikt. Den 22-årige Yod-IQ har en förlust på sina sex framträdanden i ONE Friday Fights, men har totalt 171 matcher (120-36-15). Hans mest anmärkningsvärda vinster i ONE inkluderar en snabb knockout mot Mavlud Tifiyev på ONE Friday Fights 66, samt domslutssegrar mot Rafi Bohic och Ilyas Musaev.

Den 22-årige ryssen Dayakaev har 11 vinster och bara 1 förlust och med fyra raka segrar, varav två via knockout är han något av en stigande stjärna. Bettingoddsen indikerar att detta kan bli en jämn kamp, där Yod-IQ är favorit med odds runt 1.70 och Dayakaev ses som en potentiell utmanare med runt 2.20.

DENKRIANGKRAI VS SANPET
I en Muay Thai-match i catchweight ställs Denkriangkrai Singha Mawynn mot Sanpet Sor Salacheep. Denkriangkrai kommer från en imponerande seger i augusti via knockout och har även säkrat två domslut i ONE Friday Fights.

Sanpet Sor Salacheep är en lovande 24-årig som har startat starkt i ONE med tre raka segrar sedan sin debut i mars och har snabbt blivit en fanfavorit. Med sin intensiva fightingstil förväntas han ge Denkriangkrai en rejäl match om segern. Oddsen för denna match visar en jämn fördelning, där Denkriangkrai har ett litet övertag runt 1.85, medan Sanpet står på 2.05.

SEKSAN FAIRTEX VS DONKING
En annan potentiell höjdpunkt på kortet är matchen i flugvikt mellan Seksan Fairtex och Donking Yotharakmuaythai. Seksan, känd som ”The Man Who Yields to No One,” har byggt upp ett imponerande rykte genom sina år som en av de mest framstående Muay Thai-utövarna. Med över 200 matcher under bältet är han en riktig veteran med en stil präglad av aggressivitet, stenhård kampvilja och uthållighet. Han har genom åren mött och besegrat flera toppnamn inom sporten och är respekterad för sitt mod och sin förmåga att hantera pressade situationer i ringen.

Hans motståndare, Donking, är en yngre talang som sin relativt korta tid på den professionella scenen redan gjort avtryck. Denna match förväntas därmed bli en klassisk kamp mellan erfarenhet och ungdomlig styrka. Seksan går in i matchen som något av en favorit med odds runt 1.60 och Donking, å andra sidan, anses vara underdog med odds på 2.40.

GADZHIMURAD AMIRZHANOV VS LUCAS GABRIEL
I galans enda MMA-match ser vi den obesegrade ryssen Gadzhimurad Amirzhanov (6-0) och brassen Lucas Gabriel (8-1-0) i ett lättviktsmöre. Amirzhanov har vunnit sina tre matcher i ONE Friday Fights och anses vara en av de mest lovande talangerna inom MMA i organisationen. Med sin imponerande brottningsbakgrund och skickliga försvarsteknik går han in som klar favorit i denna match.

Gabriel har också presterat bra i serien med två vinster, men det kommer att krävas en stark insats från Gabriel om han ska lyckas besegra Amirzhanov som står som favorit med odds runt 1.50, medan Gabriel ligger på 2.80.

TIDER & FIGHT CARD FÖR ONE FRIDAY FIGHTS 82
För svenska tittare börjar sändningen den 4 oktober kl. 13:30 svensk tid och kan ses via ONE Championships officiella plattformar samt deras kanal på YouTube.

• Muay Thai – Bantamvikt (61,2 kg) Yod-IQ Or Pimolsri vs Abdulla
• Muay Thai – 130-pound Catchweight (59 kg) DayakaevDenkriangkrai Singha Mawynn vs Sanpet Sor Salacheep
• Muay Thai – Flugvikt (56,7 kg) Seksan Fairtex vs Donking Yotharakmuaythai
• Muay Thai – 122-pound Catchweight (55,3 kg) Teeyai PK Saenchai vs Pataknin Sinbimuaythai
• Muay Thai – 119-pound Catchweight (54 kg) Paeyim Sor Boonmeerit vs Apidet FiatPathum
• Muay Thai – Bantamvikt (61,2 kg) Chama Superbon Training Camp vs Peemai Mor Rattanabandit
• Muay Thai – 150-pound Catchweight (68 kg) Alessio Malatesta vs Wilachon PK Saenchai
• Muay Thai – Lättvikt (70,3 kg) Eduard Saik vs Odai Abozraiq
• Muay Thai – 122-pound Catchweight (55,3 kg) Petbangtong Sor Dechapan vs Hiroyuki
• Kickboxning – Stråvikt (52,2 kg) Stella Hemetsberger vs Chellina Chirino
• MMA – Lättvikt (70,3 kg)Gadzhimurad Amirzhanov vs Lucas Gabriel
• Kickboxning – 122-pound Catchweight (55,3 kg) Lu Yifu vs Rui Kakizaki

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer