ArtikelNyhet

ONE Fight Night 25: Nicolas vs. Eersel 2

En av världens största kampsportsorganisation, ONE Championship, återvänder till Bangkok och den legendariska Lumpinee Stadium med ONE Fight Night 25. Detta efter succén med deras andra stora evenemang i USA. Den här gången bjuds publiken på en efterlängtad titelmatch och returmötet mellan kickboxningsmästarna Alexis Nicolas och Regian Eersel samt på en rad matcher i Muay Thai och MMA. Här är tider, försnack och matchkort.

I huvudmatchen kommer den obesegrade ONE Lightweight Kickboxing-världsmästaren Alexis Nicolas att försvara sin eftertraktade titel mot den tidigare mästaren och nuvarande Muay Thai-mästaren i lättviktsdivisionen, Regian Eersel. Titelförsvaret är inte bara en kamp om bältet, utan också en uppgörelse mellan två av de mest tekniskt skickliga och respekterade kickboxarna i världen. Detta gör mötet till en match som fans av kickboxning absolut inte vill missa.

Regian Eersel dominerade lättviktsdivisionen i över fem år innan han förlorade sin titel till Nicolas i april i år. Eersel har ett imponerande rekord på 62 vinster och 4 förluster, med en betydande andel av sina segrar genom knockout, vilket gör honom till en av de farligaste och mest mångsidiga fighters inom sporten. Bland hans största segrar finns den mot den legendariska kickboxaren Nieky Holzken, som Eersel besegrade två gånger under deras möten. Eersels förlust mot Nicolas tidigare i år var en av sportens stora överraskningar, men han är fast besluten att rätta till sina misstag, och har sedan dess fokuserat på att ytterligare finslipa sina färdigheter.

Alexis Nicolas, som snabbt har stigit till toppen på den internationella scenen, har ett imponerande rekord med 18 vinster och 0 förluster, vilket gör honom till en av de mest fruktade lättviktarna i världen. Hans knockoutseger över Eersel i deras första möte etablerade honom som den nya stjärnan i divisionen. Nicolas är känd för sin precision och explosiva knockoutkraft, och hans förmåga att utnyttja sina snabba och exakta tekniker för att bryta ner sina motståndare har varit avgörande i hans framgångar. På sin väg till titeln har han också besegrat toppnamn som Davit Kiria och Marat Grigorian, vilket understryker hans höga nivå.

Oddsen för matchen är jämna, där Eersel står som knapp favorit med odds på 1.80, medan Nicolas har odds på 2.00. Med två fighters i sitt livs form och en tydlig hunger för att bevisa vem som är bäst i lättvikt, förväntas denna returmöte bli en episk och teknisk uppvisning. Både Eersel och Nicolas kommer att behöva utnyttja all sin erfarenhet, strategi och skicklighet för att övervinna varandra, vilket gör detta till en av årets mest spännande kickboxningsmatcher.

THAILANDS STOLTHET MÖTER KNOCKOUTMASKIN
I galans delade huvudmatch återvänder den thailändska Muay Thai-stjärnan Kongthoranee Sor Sommai, som har radat upp sju raka segrar i ONE Friday Fight innan han i juni i år åkte på en förlust mot Superlek Kiatmoo9, en av världens främsta Muay Thai-fighters. Trots sin förlust mot Superlek, som är känd för sin tekniska briljans, är Kongthoranee mer motiverad än någonsin. Med en metodisk stil och förmåga att övermanna sina motståndare genom strategi och precision, hoppas han att en imponerande seger mot Khalilov inte bara skulle återställa hans momentum utan också placera honom i strålkastarljuset för en potentiell match mot en topprankad motståndare.

I andra ringhörnan möter vi den farliga ryska knockoutartisten Tagir Khalilov, känd för sin explosivitet och knockout-kraft. Han har ett record på 29 vinster och 9 förluster och tränar på Tiger Muay Thai-gymmet i Phuket. Khalilov har snabbt blivit känd för sina tunga slag och sin förmåga att avsluta matcher tidigt. Hans senaste seger kom via knockout i andra ronden mot Chorfah Tor Sangtiennoi i ONE Championship-ringen, och han är nu ute efter att bygga vidare på den segern genom att sätta stopp för Kongthoranees återkomstplaner.

Oddsen för matchen är jämna, med Kongthoranee på 1.85 och Khalilov på 2.00. Med två exceptionella fighters i ringen, varav den ena är en teknisk mästare och den andra en explosiv knockout-artist, förväntas denna match bli en taktisk men samtidigt explosiv uppgörelse.

STENHÄNDER MÖTER RYSKT KRAFTPAKET
John “Hands of Stone” Lineker är en veteran inom MMA med ett imponerande record på 37 vinster, varav 19 har kommit via knockout. Lineker har en lång och framgångsrik karriär som både UFC-veteran och tidigare bantamviktsmästare i ONE Championship. Efter en förlust mot Shinya Aoki i vintras, tröttnade han på MMA och valde att göra sin debut inom Muay Thai tidigare i år. Hans debut blev en succé, då han knockade Asa Ten Pow, vilket visade att Linekers kraftfulla nävar fungerar lika bra under Muay Thai-regler som i MMA.

Alexey Balyko från Ryssland är en stigande stjärna inom Muay Thai, med ett imponerande record och flera knockout-segrar på sitt CV. Han tränar på det välkända Tiger Muay Thai-gymmet i Phuket, som har producerat många framstående fighters. Balyko är en farlig motståndare för Lineker, då han också har en boxningsinspirerad stil och har visat att han kan avsluta matcher tidigt. Hans senaste seger var en förstaronds knockout i juli 2024, vilket ytterligare bevisar hans explosiva avslutningsförmåga.

Oddsen för matchen är täta, med Lineker som står på 1.95, medan Balyko har odds på 2.10. Med två knockout-artister i ringen och deras aggressiva stilar, förväntas denna match bli en explosiv och hård kamp, där båda fighters har kapaciteten att avsluta tidigt.

SINSAMUT KLINMEE SIKTAR PÅ GULD
Den thailändska stjärnan Sinsamut Klinmee siktar på att återta sin plats i toppen av ONE:s lättviktsdivision i Muay Thai. Klinmee, som har ett fight record med 81 vinster och 18 förluster, har tidigare utmanat Regian Eersel om titeln, men förlorade i en tuff kamp. Efter att ha mött flera av divisionens bästa fighters är Sinsamut nu redo att återvända till vinstspåret. Men i hans väg står den dansk-marockanske Youssef Assouik, som också har ett imponerande record på 81 vinster och 8 förluster. Assouik är känd för sin kraftfulla striking och sin fysiska styrka, vilket gör honom till en farlig motståndare. Trots detta är Sinsamut självsäker och tror starkt på sina chanser att avsluta matchen tidigt. Sinsamut har till ONE särskilt betonat sin plan att öka tempot i andra ronden, där han planerar att sätta press på Assouik och försöka avsluta matchen med sin karakteristiska explosiva stil.

Oddsen för matchen är Sinsamut på 1.75 och Assouik på 2.20. Med två fighters som båda har imponerande records och knockoutkraft, förväntas denna match bli en intensiv uppgörelse.

FIGHTCARD & SVENSKA SÄNDNINGSTIDER FÖR ONE FIGHT NIGHT 25
ONE Fight Night 25: Nicolas vs. Eersel II äger rum i Bangkok, Thailand, på det legendariska Lumpinee Stadium, men galan är anpassad för amerikansk primetime. För svenska tittare innebär detta att galan startar tidigt på lördagsmorgonen den 5 oktober: det preliminära från kl. 02:00 och huvudkortet från kl. 04:00. Så om du missar allt så kan du efterkolla på ONE Championship’s streamingpartner Prime Video eller på ONEs YouTube-kanal.

• Kickboxning, Lättvikt – Titelmatch (77,1 kg) Alexis Nicolas vs. Regian Eersel
• Muay Thai, Fjädervikt (56,7 kg) Kongthoranee Sor Sommai vs. Tagir Khalilov
• Muay Thai, Bantamvikt (65,8 kg) John Lineker vs. Alexey Balyko
• MMA, Stråvikt (56,7 kg) Bokang Masunyane vs. Mansur Malachiev
• Muay Thai, Lättvikt (70,3 kg) Sinsamut Klinmee vs. Youssef Assouik
• MMA, Atomvikt (52,2 kg) Ayaka Miura vs. Jihin Radzuan
• Muay Thai, Fjädervikt (56,7 kg) Johan Estupinan vs. Zakaria El Jamari
• MMA, Stråvikt (56,7 kg) Hiroba Minowa vs. Sanzhar Zakirov
• Muay Thai, Atomvikt (52,2 kg) Amy Pirnie vs. Shir Cohen
• Muay Thai, Stråvikt (56,7 kg) Thongpoon PK Saenchai vs. Rui Botelho
• MMA, Fjädervikt (56,7 kg) Danial Williams vs. Banma Duoji

I skrivande stund är det osäkert om det tillkommer fler matcher eller ändringar. Se här för mer information.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer