ArtikelNyhet

ONE Friday Fights 84 – Allt du behöver veta

Fredagen den 25 oktober kommer den legendariska Lumpinee-stadion i Bangkok återigen vara värd för ett actionfyllt fight card med några av världens mest spännande kampsportare. ONE Friday Fights 84 bjuder på tolv matcher inom tre olika kampsportsdiscipliner: Muay Thai, MMA och submission grappling. I huvudmatchen möts två av Thailands främsta talanger i en Muay Thai-match, där tidigare Lumpinee-stadions världsmästare Kongsuk Fairtex tar sig an Muangthai ”Elbow Zombie” PK Saenchai. Här kommer matchkortet och tider.

Kongsuk Fairtex är endast 24 år gammal och har redan etablerat sig som en av de bästa thaiboxarna i världen. Han går in i denna match med en vinstsvit på tre matcher, där han senast besegrade den fyrfaldige Muay Thai-världsmästaren Yodlekpet “The Destroyer” Or Atchariya genom enhälligt domslut. Kongsuk siktar på att säkra en plats på ONE Championship:s globala scen, men för att göra det måste han övervinna den rutinerade Muangthai PK Saenchai. Med över 250 matcher i bagaget och 11 framträdanden i ONE (sju vinster och fyra förluster) har Muangthai skapat sig ett rykte som en farlig och taktiskt slipad fighter. Han är särskilt känd för sitt dominerande clinch-game och sina effektiva armbågstekniker.

ANDRA MATCHER PÅ KORTET
Innan huvudmatchen utspelar sig en 129-punds catchweight Muay Thai-match mellan det spanska fenomenet Xavier Gonzalez och Palangboon Wor Santai. Den 23-årige Gonzalez, som kommer in med två raka vinster, knockade senast Win Sitjanim vid ONE Friday Fights 73. Palangboon, å andra sidan, är fast besluten att visa att han hör hemma på den globala scenen efter att ha förlorat sin debutmatch genom ett delat domslut.

Längre ner på kortet får vi även se den 20-åriga iranska sensationen Parham Gheirati ta sig an den hårtslående britten George Mouzakitis i en bantamvikts Muay Thai-match. Gheirati har imponerat med fem raka vinster på ONE Friday Fights och siktar på att cementera sin status som en seriös utmanare. Mouzakitis hoppas på en comeback efter sin förlust i ONE-debuten i mars.

ONE Friday Fights 84 kommer inte bara erbjuda Muay Thai. Kortet inleds med en lättviktsmatch i submission grappling mellan den japanska svartbältaren Tomoshige Sera och den kinesiske grapplern Yuan Yi. Därefter får vi se en MMA-match i stråvikt mellan den filippinske knockout-artisten Marwin ”Green Goblin” Quirante och Phan Thanh Tung.

MATCHKORT OCH TIDER
ONE Friday Fights 84 sänds live från Bangkok den 25 oktober. I Sverige kan du se eventet via ONE Championships officiella kanaler, t.ex. på YouTube, där sändningen startar kl. 14:30 svensk tid. Missa inte möjligheten att följa ett event fyllt med intensiva matcher och kampsport i världsklass!

• Kongsuk Fairtex vs. Muangthai PK Saenchai (Muay Thai – 137-punds catchweight)
• Xavier Gonzalez vs. Palangboon Wor Santai (Muay Thai – 129-punds catchweight)
• Sunday Boomdeksean vs. Petsaenkom Sor Sommai (Muay Thai – 118-punds catchweight)
• Tubtimthong Sor Jor Lekmuangnon vs. Banluelok Sitwatcharachai (Muay Thai – 112-punds catchweight)
• Singdam Kafefocus vs. Andrii Mezentsev (Muay Thai – 120-punds catchweight)
• Detpichai NaweeAndaman vs. Kochasit Tasaeyasat (Muay Thai – 112-punds catchweight)
• Parham Gheirati vs. George Mouzakitis (Muay Thai – bantamvikt)
• Omar Kinteh vs. Eh Mwi (Muay Thai – flugvikt)
• Sonrak Fairtex vs. Yuki Kasahara (Muay Thai –134-punds catchweight)
• Yangdam Jitmuangnon vs. Kongpoxay LaoLaneXang (Muay Thai – 123-punds catchweight)
• Marwin Quirante vs. Phan Thanh Tung (MMA – stråvikt)
• Yuan Yi vs. Tomoshige Sera (submission grappling – lättvikt)

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer